Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Virksomhedens historie

Numatic Company History Beginning
1969
Begyndelsen

Numatic blev grundlagt i 1969 i byen Crewkerne i Somerset, i det sydvestlige England, og producerede sin første kommercielle støvsuger til rensning af kul-, olie- og gaskedler. I begyndelsen beskæftigede virksomheden seks personer på en lille fabrik, der ikke engang var på størrelse med en garage. På det tidspunkt var en boremaskine det mest moderne udstyr. Heldigvis var dagene 24 timer lange. De første støvsugere bestod af en kombination af olietønder og hverdagskomponenter, der var let tilgængelige. Disse omfattede kufferthåndtag, hjul til møbler og almindelige opvaskebaljer. Alt blev samlet på en sådan måde, at det nemt og pålideligt kunne bruges i den kommercielle sektor.

1969
Numatic Company History - Watermill
1973
Øget efterspørgsel
Den øgede efterspørgsel fra 1971 og frem betød, at Numatic måtte flytte til en vandmølle i det nærliggende Yeovil. Her lærte vi alt om vandstøvsugere, for den lokale å løb jævnligt over sine bredder ved højvande, og oversvømmede fabrikken 5-10 cm. Produktionen fortsatte dog. Her blev den første kommercielle NV-2 støvsuger udviklet, efterfulgt af den originale (og meget succesrige) NV-250. De fleste af disse arbejder stadig i dag - mere end 30 år senere. Vi er stolte over stadig at kunne tilbyde reservedele til alle støvsugere, der nogensinde er lavet.
1973
Numatic Company History Floor Machine
1973
Første skuremaskine
I 1973 gik vi ind på det professionelle rengøringsmarked og producerede både vores første skuremaskine og våd- og tørstøvsugere. Igen kunne alle komponenter fås fra eksisterende leverandører.
1973
Numatic Company History Beaminster
1974
Et nyt hjem
I 1974 blev møllen også for lille, og vi flyttede til vores første rigtige fabrik i Beaminster, Dorset. Her fortsatte vi med at ekspandere løbende over de næste 20 år.
1974
Numatic Company History First Henry
1981
En legende fødes
Beaminster blev fødestedet for Henry - kultstøvsugeren. Siden sin fødsel i 1981 har han erobret verden og har hurtigt gjort Numatic berømt overalt.
1981
Numatic Company History Expansion Continues
1990
Ekspansionen fortsætter

Indtil 1990 fremstillede vi hovedsageligt vores produkter af metal- og plastdele, som blev leveret af underleverandører. Til produktionen af endnu mere robuste og holdbare maskiner og apparater til det kommercielle marked, gik virksomheden over til egenproduktion. På det tidspunkt indså vi, at vi var nødt til at øge kapaciteten for at forblive konkurrencedygtige globalt. Som et resultat flyttede vi i 1990 til Chard, hvor Numatic stadig har til huse den dag i dag. Udvidelsen af fabrikken og dens produktionsfaciliteter fortsætter, mens vi selvsikkert går ind i det 21. århundrede.

1990
Numatic Company History Global Leaders
1990
Førende på verdensplan
Eksportandelen fortsatte med at stige, så vi grundlagde vores egne afdelinger i Frankrig og Sydafrika i 1995. Yderligere datterselskaber fulgte i Tyskland i 2002, i Holland i 2004, i Schweiz i 2009, i Portugal i 2015 og i Spanien i 2018.
1990
Numatic Company History Continued Innovation
I dag
Løbende forbedringer

Hemmeligheden bag vores succes er nærheden til vores forhandlere og slutkunder, som til dels har udviklet sig siden virksomheden blev grundlagt – mange i 2. eller endda 3. generation. Gennem de seneste år har vi altid lyttet nøje til vores kunders krav og ønsker. Dette var den eneste måde, hvorpå vi kunne forbedre vores produkter og vores service på en målrettet måde.

Vores mål er fortsat at udvikle innovative maskiner og enheder af høj kvalitet med et godt forhold mellem pris og ydelse.

I dag